Het belang van klantidentificatie bij aankomst

Om te weten wie zich op jouw locatie bevindt is klantidentificatie van groot belang. Denk hierbij aan het betreden van winkel- en stadscentra, of aan de inzet van ons identificatiesysteem bij city marketing. Op al deze plekken kan Bank2Loyalty een essentiële rol spelen als een van de eerste touchpoints binnen de klantreis.

Klantidentificatie op verschillende touchpoints

Op meerdere manieren kun jij klantidentificatie bewerkstelligen, om zo te weten te komen wie ze zijn maar ook om acties te laten plaatsvinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het openen van een slagboom bij een groot winkelcentrum: laat jouw klant zijn of haar bankpas, creditcard, betaal app of wearable tonen aan de Bank2Loyalty reader welke de benodigde gegevens uitleest. Is deze klant reeds bekend? Dan gaat de slagboom open en wordt deze informatie opgeslagen, zodat je altijd kunt zien wie jouw locatie heeft bezocht. Kent ons systeem de klant nog niet? Dan kan deze zich in een paar minuten identificeren door zijn of haar 06-nummer in te voeren.

Loopt deze klant het winkelcentrum in, dan zorgt een nieuwe Bank2Loyalty reader ervoor dat de klant direct alle acties van relevante winkels te zien krijgt. Simpel, door het betaalmiddel van de klant uit te laten lezen door de reader. Met deze klantidentificatie weet je niet alleen direct wie je klant is, maar kun je ook informatie uitwisselen en daarmee een interactie bewerkstelligen tussen jou en je klant.

Zodra de klant je winkel binnenkomt is er wederom een moment om deze van informatie te voorzien. Ook in de opvolgende stappen in de klantreis speelt Bank2Loyalty een grote rol. Klik hieronder op een specifieke stap om meer te weten te komen:

  • 0 Aankomst
  • 1 Binnenkomst
  • 2 Winkelvloer
  • 3 Kassa
  • 4 Na aankoop
Aankomst

Door klantidentificatie weet je wie zich in jouw winkel- en stadscentra bevindt. Bank2Loyalty kan deze identificatie bieden bij de eerste touchpoint in de klantreis.

Lees meer
Binnenkomst

Data van de klanten die in je winkel zijn (geweest) geeft inzicht wie jou klanten zijn en waar hun behoeften liggen. Bank2Loyalty optimaliseert en stroomlijnt dit proces.

Lees meer
Winkelvloer

Klanten in jouw winkel die zich gehoord en begrepen voelen, komen vaker terug. Bank2Loyalty draagt op verschillende manieren bij aan het verbeteren van de nodige klantinteractie.

Lees meer
Kassa

Tussen de kassamedewerker en de klant vindt de meeste interactie plaats. Bank2Loyalty stroomlijnt en verhoogt de klantloyaliteit door efficiente klantidentificatie.

Lees meer
Na aankoop

Ook na een aankoop wil je dat een klant blijft terugkomen. Klantretentie is één van de belangrijkste pijlers bij een loyaliteitsprogramma. Bank2Loyalty kan ook hierin een rol spelen.

Lees meer

Benieuwd hoe klantidentificatie voordeel biedt in jouw situatie?

Vraag dan een vrijblijvende demo aan waarin één van onze experts jou alle mogelijkheden laat zien en meedenkt in oplossingen. Geïnteresseerd? Klik dan op de button.

Demo aanvragen!