Leestijd: 5 minuten

Het belang van het verbinden van de online en offline customer journey.

In het huidige digitale tijdperk is het voor bedrijven belangrijker dan ooit om een sterke online aanwezigheid te hebben. Maar zelfs nu we steeds meer naar een digitale wereld toegaan, is het belangrijk te onthouden dat het klanttraject niet online begint en eindigt. Volgens een recent onderzoek van GFK en Thuiswinkel.nl zal winkelen in 2027 zowel online als offline plaatsvinden.

Bedrijven zullen manieren moeten vinden om de offline en online klantreis met elkaar te verbinden. Alleen dan kunnen ze een echt 360-graden beeld van hun klanten creëren en zullen ze in elke fase van het klanttraject aan de behoeften van hun klanten kunnen voldoen. Hoe kunnen bedrijven de punten verbinden tussen de online en offline customer journey? Er zijn een paar belangrijke dingen om in gedachten te houden:

1. Verschillende touchpoints

Bovenal is het belangrijk om te erkennen dat het klanttraject niet online begint en eindigt. Dat iemand een aankoop doet op de website betekent niet dat de klantreis daar eindigt. Voor veel klanten begint de reis zelfs offline - in een fysieke winkel. De touchpoints vinden zowel online als offline plaats. Het is belangrijk ervoor te zorgen dat klanten een naadloze customer experience beleven, ongeacht hoe of waar zij hun klantreis zijn begonnen.

2. Gegevens verzamelen

Ten tweede is het belangrijk ervoor te zorgen dat er gegevens verzameld wordt bij elk contactpunt in het klanttraject. Deze gegevens kunnen afkomstig zijn van verschillende bronnen, zoals kassasystemen, e-commerce platforms, CRM-systemen, CDP’s en meer. Het gaat erom dat er een manier is om deze gegevens te verzamelen en te volgen, zodat er een volledig beeld ontstaat van het klanttraject.

3. Juiste campagne voor de juiste klant

Ten derde is het belangrijk deze gegevens te gebruiken om gerichte marketingcampagnes op te zetten die voldoen aan de behoeften van de klanten in elke fase van het klanttraject. Niet alle klanten zijn gelijk, sommigen zijn misschien wel geïnteresseerd in de producten of diensten die aangeboden worden maar is men nog niet klaar om te kopen. Anderen zijn misschien wel klaar om te kopen maar kennen de producten nog niet. Het is belangrijk om gerichte campagnes te maken die op deze verschillende behoeften inspelen.

De conclusie

Nu we steeds meer naar een digitale wereld toegaan, is het belangrijk te onthouden dat het klanttraject niet online begint en eindigt. Om een echt 360-graden beeld van klanten te creëren, moeten bedrijven manieren vinden om de punten tussen offline en online klantentrajecten te verbinden. Op die manier kan er beter ingespeeld worden op de behoeften van klanten in elke fase van hun klanttraject. Dit is waar Bank2Loyalty het aanknopingspunt is. Door gebruik te maken van slimme technologie binnen de offline shop omgeving, is het mogelijk om de ‘Brick-and-morter’ klant te identificeren en daarmee een nieuwe slag te maken binnen de customer experience van de klant. Pas dan heeft het bedrijf een 360-graden klantbeeld. Wij demonstreren u graag de werking van onze technologie dat ervoor zorgt dat offline en online touchpoints met elkaar verbindt en naadloos aansluit op de customer experience van de klanten.

Klik hier en vraag een demonstratie aan, stuur een mail naar info@bank2loyalty.com of bel ons op +31 (0)478 206 900

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijving gelukt