Klantloyaliteit als focuspunt bij de kassa

Binnen een winkel is de kassa het punt waar de meeste interactie plaatsvindt, in dit geval tussen de kassa medewerker en de klant. Spaaracties en andere klantloyaliteit gebonden activiteiten focussen zich vaak op dit moment in de klantreis. Bank2Loyalty stroomlijnt dit proces en wordt ingezet om klantidentificatie efficiënter te maken en daarmee de klantloyaliteit te verhogen.

Procesoptimalisatie aan de kassa voor hogere klantloyaliteit

Bij de kassa vindt veel interactie plaats, waardoor dit goede mogelijkheden biedt voor het gebruik van Bank2Loyalty en het verhogen van klantretentie. Denk bijvoorbeeld aan sparen van zegels of punten, zoals bij een mokkenspaaractie. Dat werkt als volgt:

De klant komt bij de kassa, toont zijn of haar bankpas, creditcard, betaal app of wearable bij de Bank2Loyalty reader en krijgt direct een melding met de vraag mee te willen doen aan de lopende mokkenspaaractie. Op het LCD scherm van de Bank2Loyalty reader zijn 2 knoppen te zien – ‘ja’ en ‘nee’. Zodra de klant ‘ja’ invoert doet hij of zij automatisch mee met de mokkenspaaractie. Van de programma’s waar de klant al aan deelneemt komt er een statusoverzicht op de reader. Dit betekent dat er meerdere loyaliteitsprogramma tegelijk kunnen plaatsvinden en worden geregistreerd. Dit is handig, omdat je zo kunt spelen met lang- en kortlopende acties, en je kunt testen welke type acties het beste werken onder jouw klanten en daarmee bijdragen aan een betere klantretentie.

Na de identificatie legt de klant zijn of haar boodschappen op de band en wordt er betaald via het kassasysteem. De punten die hiermee gespaard zijn voor de mokkenactie worden automatisch vanuit de kassa naar het Bank2Loyalty systeem gestuurd. Hierin wordt de klant direct geïdentificeerd en gaat het rewarding proces in werking. Zo zorgen we ervoor dat bijvoorbeeld de punten, bezoeken of het bedrag direct worden bijgeschreven binnen het specifieke (externe) loyaliteitsprogramma waarvoor deze gelden.

Zodra de klant voldoende punten heeft gespaard om een mok te mogen ontvangen, krijgt deze een melding op de reader. Hierbij kan de klant met een druk op de ‘ja’-knop de keuze maken om de mok in ontvangst te nemen. In dat geval krijgt ook de kassa medewerker via het kassa systeem (of het merchant device) de melding dat er een mok uitgegeven mag worden. Op dat moment komen de processen van identificatie, informatie/interactie en redeeming bij elkaar. Binnen enkele minuten is het gehele proces doorlopen en ben je een stapje dichter bij het stimuleren van klantretentie.

Het is ook mogelijk om een digitale voucher te gebruiken. De Bank2Loyalty reader heeft namelijk een barcode/QR code scanner welke de code van de digitale voucher kan lezen.

De uitgifte van de mok kan bij de kassa plaatsvinden maar ook bij een uitgifte automaat, welke geactiveerd kan worden door klantidentificatie met het betaalmiddel van de klant.

Deze mokkenactie is uiteraard maar een voorbeeld van de talloze mogelijkheden binnen het Bank2Loyalty systeem. Zo kan via scripting verschillende loyaliteitsprogramma’s worden gekoppeld, kan de communicatie op het reader scherm worden aangepast en zijn verschillende type acties mogelijk. Het is helemaal aan jou!

Meer weten over hoe Bank2Loyalty de klantloyaliteit verhoogt binnen alle stappen van de klantreis? Selecteer dan één van volgende stappen voor meer informatie.

  • 0 Aankomst
  • 1 Binnenkomst
  • 2 Winkelvloer
  • 3 Kassa
  • 4 Na aankoop
Aankomst

Door klantidentificatie weet je wie zich in jouw winkel- en stadscentra bevindt. Bank2Loyalty kan deze identificatie bieden bij de eerste touchpoint in de klantreis.

Lees meer
Binnenkomst

Data van de klanten die in je winkel zijn (geweest) geeft inzicht wie jou klanten zijn en waar hun behoeften liggen. Bank2Loyalty optimaliseert en stroomlijnt dit proces.

Lees meer
Winkelvloer

Klanten in jouw winkel die zich gehoord en begrepen voelen, komen vaker terug. Bank2Loyalty draagt op verschillende manieren bij aan het verbeteren van de nodige klantinteractie.

Lees meer
Kassa

Tussen de kassamedewerker en de klant vindt de meeste interactie plaats. Bank2Loyalty stroomlijnt en verhoogt de klantloyaliteit door efficiente klantidentificatie.

Lees meer
Na aankoop

Ook na een aankoop wil je dat een klant blijft terugkomen. Klantretentie is één van de belangrijkste pijlers bij een loyaliteitsprogramma. Bank2Loyalty kan ook hierin een rol spelen.

Lees meer

Ontdek hoe Bank2Loyalty achter de schermen werkt

Om je nóg beter uit te kunnen leggen hoe Bank2Loyalty werkt binnen het kassa proces, nodigen we je graag uit voor een vrijblijvende demo. Hierin krijg je een kijkje achter de schermen en laten we je stap voor stap zien hoe je tijd kunt besparen terwijl je de klantloyaliteit verhoogt. Enthousiast geworden? Vraag dan nu je vrijblijvende demo aan.

Demo aanvragen!