Blijf je klantloyaliteit verbeteren na een klantaankoop

Zodra een klant een aankoop heeft gedaan wil je natuurlijk dat deze blijft terugkeren. Klantretentie is namelijk één van de belangrijkste pijlers binnen een goedlopend loyaliteitsprogramma. We zouden Bank2Loyalty niet zijn als we daar niet iets op hadden gevonden.

Hoe bindt je klanten aan je merk na een klantaankoop?

Nadat een klant zich heeft geïdentificeerd middels zijn bankpas, creditcard, betaal app of wearable kan deze van alle voordelen van Bank2Loyalty genieten. Zo kan jouw klant nu met zijn of haar betaalmiddel een sample of spaarplaatjes uitnemen bij een samplingzuil, bij een instore restaurant spaarpunten gebruiken, deelnemen aan gezamenlijke acties binnen een specifieke regio, etc. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Na de klantaankoop wordt deze informatie natuurlijk ook ergens overzichtelijk weergegeven: in het portaal van het desbetreffende loyaliteitsprogramma, een app of in het Bank2Loyalty portaal. Wanneer er gebruikt wordt gemaakt van onze portaal kan de klant thuis of via zijn mobiele telefoon bekijken aan welke loyaliteitsprogramma’s hij of zij deelneemt en wat de status hiervan is (wanneer het loyaliteitsprogramma deze informatie hiervan heeft doorgestuurd naar het Bank2Loyalty systeem). Dit portaal kan prima bestaan naast jouw specifieke loyaliteitsportaal, zodat de klant deze ook nog kan bezoeken én we eventueel onze minimaal benodigde data kunnen linken aan de data van jouw eigen platform.

Uiteraard kan de klant zelf klantgegevens aanpassen binnen ons portaal. Dit is handig bij een mobiele telefoonnummer wijziging bijvoorbeeld. Bij iedere opvolgende identificatie worden de op dat moment bekende gegevens opgehaald, zodat de data altijd up-to-date is en blijft. Daarnaast kan een klant zich binnen het portaal uitschrijven voor de gehele dienst van Bank2Loyalty.

Met Bank2Loyalty kies je dus voor een systeem dat meerdere touchpoints binnen de klantreis bediend. Van de aankomst bij een locatie tot daadwerkelijke binnenkomst, winkelvloer communicatie, kassa afhandeling en retentie na een klantaankoop. Met onze reader en online omgeving helpen we jou meer uit je loyaliteitsprogramma’s te halen, nu en in de toekomst! Meer weten? Klik dan op de specifieke stap in de klantreis die het meest relevant is voor jouw situatie.

  • 0 Aankomst
  • 1 Binnenkomst
  • 2 Winkelvloer
  • 3 Kassa
  • 4 Na aankoop
Aankomst

Door klantidentificatie weet je wie zich in jouw winkel- en stadscentra bevindt. Bank2Loyalty kan deze identificatie bieden bij de eerste touchpoint in de klantreis.

Lees meer
Binnenkomst

Data van de klanten die in je winkel zijn (geweest) geeft inzicht wie jou klanten zijn en waar hun behoeften liggen. Bank2Loyalty optimaliseert en stroomlijnt dit proces.

Lees meer
Winkelvloer

Klanten in jouw winkel die zich gehoord en begrepen voelen, komen vaker terug. Bank2Loyalty draagt op verschillende manieren bij aan het verbeteren van de nodige klantinteractie.

Lees meer
Kassa

Tussen de kassamedewerker en de klant vindt de meeste interactie plaats. Bank2Loyalty stroomlijnt en verhoogt de klantloyaliteit door efficiente klantidentificatie.

Lees meer
Na aankoop

Ook na een aankoop wil je dat een klant blijft terugkomen. Klantretentie is één van de belangrijkste pijlers bij een loyaliteitsprogramma. Bank2Loyalty kan ook hierin een rol spelen.

Lees meer

Wil jij weten hoe het Bank2Loyalty portaal eruit ziet?

Dat kan! In een vrijblijvende demo nemen we je namelijk mee door alle stappen die binnen jouw loyaliteitsprogramma en algehele klantreis relevant zijn. Hierbij krijg je een uniek inkijkje in ons systeem en de werking ervan. Benieuwd geworden? Vraag dan nu jouw vrijblijvende demo aan.

Demo aanvragen!