Verbeter de klantinteractie op de winkelvloer

Klanten die zich op jouw winkelvloer begeven zijn waardevol, ze hebben er immers voor gekozen om binnen jouw winkel een aankoop te doen. Hierbij is het van belang dat de klant zich gehoord en begrepen voelt, zodat de kans groter wordt dat er bij herhaalaankopen ook gekozen wordt voor jouw locatie. Hoe draagt Bank2Loyalty bij aan het verbeteren van de klantinteractie?

Moedig klantinteractie aan om klantloyaliteit te verhogen

Acties die relevant zijn voor jouw klanten zijn een onmisbare manier om klantinteractie te bewerkstelligen. Hierbij is sampling één van de vele manieren waarop je jouw klant kunt enthousiasmeren.

Sampling

Bij Bank2Loyalty willen we de effectiviteit van sampling extra stimuleren door de klant zelf actie te laten ondernemen. Zo loopt jouw klant door de winkel en ziet dat er een sampling actie loopt voor bijvoorbeeld wasmiddel. Zodra de klant zijn bankpas, creditcard, betaal app of wearable bij de desbetreffende sampling zuil houdt, leest Bank2Loyalty deze uit. Als resultaat kan de klant een sample uit een dispenser halen of het wasmiddel laten opsturen naar een thuisadres. Dit is mogelijk doordat de klantdata van het betaalmiddel gebruikt wordt om direct te onboarden. Hierbij kan eventueel om extra informatie worden gevraagd zoals adres, gezinssituatie en aanvullende contactgegevens.

Bestelzuil

Naast sampling kan het ook voorkomen dat een klant om een specifiek product vraagt, welke niet meer in de gewenste kleur beschikbaar is. Dan kun je de klant gebruik laten maken van een bestelzuil. Hier is het tonen van zijn of haar bankpas, creditcard of wearable genoeg om zich te identificeren, het gewenste product te selecteren en te betalen. De klantgegevens worden uit het Bank2Loyalty systeem direct doorgegeven aan het bestelprogramma. Deze hoeft de klant dus niet nogmaals in te voeren. Uiteraard kunnen deze wel gewijzigd worden, indien het afleveradres afwijkt.

Reviews

Feedback vragen van klanten is een mooie manier om te achterhalen of je klanten tevreden zijn, welke verwachtingen ze hebben en waar zij nog verbeteringen zien. Echter is het een tijdrovend proces om een dergelijk onderzoek op te zetten om klantinteractie te verhogen. Een review- of feedbackzuil kan hierbij de oplossing bieden, welke je op een centrale plek in je winkel plaatst. Wanneer de klant zijn of haar betaalmiddel toont aan de Bank2Loyalty reader is deze direct geïdentificeerd en kan je middels enkele vragen de mening van de klant polsen. Deze data wordt opgeslagen en kun je 24/7 inzien, als basis voor mogelijke (winkel)optimalisaties. Om de klant te ‘belonen’ voor zijn input is een koppeling met een uitgifte zuil mogelijk. Hierbij kan de klant, na het invoeren van een review, er zelf een cadeautje uithalen. Een echte win-win situatie dus.

Door Bank2Loyalty op slimme plekken in de klantreis in te zetten kun je dus klantinteractie verbeteren, zonder dat dit om extra tijd of budget vraagt. Benieuwd naar de werking van Bank2Loyalty binnen alle stappen van de klantreis? Klik dan op de specifieke stap die voor jou relevant is.

  • 0 Aankomst
  • 1 Binnenkomst
  • 2 Winkelvloer
  • 3 Kassa
  • 4 Na aankoop
Aankomst

Door klantidentificatie weet je wie zich in jouw winkel- en stadscentra bevindt. Bank2Loyalty kan deze identificatie bieden bij de eerste touchpoint in de klantreis.

Lees meer
Binnenkomst

Data van de klanten die in je winkel zijn (geweest) geeft inzicht wie jou klanten zijn en waar hun behoeften liggen. Bank2Loyalty optimaliseert en stroomlijnt dit proces.

Lees meer
Winkelvloer

Klanten in jouw winkel die zich gehoord en begrepen voelen, komen vaker terug. Bank2Loyalty draagt op verschillende manieren bij aan het verbeteren van de nodige klantinteractie.

Lees meer
Kassa

Tussen de kassamedewerker en de klant vindt de meeste interactie plaats. Bank2Loyalty stroomlijnt en verhoogt de klantloyaliteit door efficiente klantidentificatie.

Lees meer
Na aankoop

Ook na een aankoop wil je dat een klant blijft terugkomen. Klantretentie is één van de belangrijkste pijlers bij een loyaliteitsprogramma. Bank2Loyalty kan ook hierin een rol spelen.

Lees meer

Meer weten over actie- en bestelafhandelingen op de winkelvloer?

Geen probleem! We vertellen je er alles over én we laten het graag aan je zien in een vrijblijvende demo. Hierin nemen we je mee door alle stappen binnen klantidentificatie en klantinteractie op de winkelvloer. Iets voor jou? Vraag je vrijblijvende demo dan nu aan.

Demo aanvragen!